• Bereikbaar tot 18:00 uur
  • Reactie binnen 1 uur
  • Zelfde dag nog geleverd
  • 088 - 1 222 448
  • snel contact met ons via whatsapp!06 10 03 30 08
<b>Notice</b>: Undefined variable: blog in <b>/home/deb74009n52/domains/uwprinter.nl/public_html/catalog/view/theme/default/template/blog/blog.tpl</b> on line <b>22</b>

Hoe moet ik contourstickers aanleveren?

Een van de vele stickers die je bij ons kunt bestellen is de contoursticker. Deze vrije vorm stickers worden ook wel contourstickers genoemd, omdat je bij dit type sticker zelf de vorm bepaalt. Vrije vorm stickers zijn leverbaar in alle denkbare vormen. Als je een vrije vorm sticker wil bestellen, is het belangrijk dat je het juiste type drukbestand aanlevert. Waar je op moet letten, leggen we hieronder uit, maar ook in de video!

Wat is contour gesneden drukwerk?

Contour gesneden drukwerk is de uitgelezen kans om jouw drukwerk net dat beetje extra mee te geven! Of je nu letters zijn, je logo of een afbeelding… Wij snijden het precies voor je uit met onze snijplotter! Om dit drukwerk goed uit te kunnen snijden, moet je drukbestand voldoen aan een aantal aanleverspecificaties.

Waarom is het makkelijker aan te leveren via een PDF-bestand?

Je hebt bij een vrije vorm sticker een vectorbestand nodig, omdat er om je ontwerp een contour moet staan in de vorm zoals jij de sticker wil. Zo'n contour wordt ook wel haarlijn of vectorcontour genoemd. Op de contour die jij aangeeft, wordt je sticker uitgesneden. Vandaar dat die contour zo belangrijk is.

Lever je een bestand aan zonder contour, dan kunnen wij deze niet in een vrije vorm snijden. Een drukbestand met een contour kun je maken met grafische programma's zoals Adobe Illustrator. Om je ontwerp heen, teken je een lijn in de vorm van je sticker. Vervolgens sla je dit bestand op als PDF-bestand en kun je dit uploaden via onze website.

Contour gesneden drukwerk aanleveren

Als je drukwerk in een eigen contour wilt bestellen, ontvangen we graag een drukbestand met contourlijnen. Het is belangrijk dat deze lijnen op de juiste plek zitten, want alles buiten deze lijnen snijden we weg. Houd hierbij dus ook rekening met een afloop van 10 mm. Zie onze instructievideo voor de volledige uitleg!

Instructievideo_CutContour_Versimpeld from on Vimeo.