• Bereikbaar tot 18:00 uur
  • Reactie binnen 1 uur
  • Zelfde dag nog geleverd
  • 088 - 1 222 448
  • snel contact met ons via whatsapp!06 10 03 30 08
<b>Notice</b>: Undefined variable: blog in <b>/home/deb74009n52/domains/uwprinter.nl/public_html/catalog/view/theme/default/template/blog/blog.tpl</b> on line <b>22</b>

Wil jij een eigen gemaakte folder, flyer of brochure? Met deze zes tips wordt het een super gaaf ontwerp

Heeft u nou een plan om te communiceren met je klanten, maar weet u nog niet hoe je dit moet aanpakken? In de onderstaande blog leggen wij uit hoe je een goede folder, flyer of brochure voor uw klanten maakt. Wat moet er op de voorkant komen? Welke afbeeldingen ga ik gebruiken? En welke folder moet ik bestellen? Wij leggen het u stap voor stap uit. Wanneer maak je een folder, flyer of brochure

Folders

Folder zijn een vel bedrukt papier dat een keer of vaker gevouwen wordt. Hierdoor heb je veel ruimte voor tekst en afbeeldingen. Vaak bestel je deze dubbelzijdig bedrukt.

Flyers

Een flyer is een bedrukt vel papier zonder vouwen die je enkelzijdig of dubbelzijdig kan bedrukken.

Brochures

Een boekje waarin meerdere vellen papier aan elkaar bevestigd zijn. Wij bieden brochures met verschillende bindwijzen aan: geniet, ooggeniet, hardcoverboeken en wire-o.

In zes stappen kunt u uw folder, flyer of brochure al helemaal gereed hebben.

1: Ga voor een knallende kop

Zorg ervoor dat de lezers meteen verder willen lezen en dat ze geen moment twijfelen of het een interessante folder, flyer of brochure is. Wij geven u daarnaast een gratis bonustip: ontwerp je folder in Adobe Indesign (of een gratis variant) voor het beste eindresultaat.

2: Gebruik sprekende beelden

Wilt u uw bedrijf uitlichten? Ga dan voor passende beelden. Bent u bijvoorbeeld een autodealer, kies dan voor bijvoorbeeld autobanden. Gebruik zo veel mogelijk zelfgemaakte beelden. Dit komt een stuk geloofwaardiger over. Lukt dit niet? Neem dan een kijkje op websites voor stockfoto’s.

3: Folder ontwerpen met jouw huisstijl in de hoofdrol

Wat je ook op je folder plaatst, denk altijd aan je huisstijl! Denk aan de fonts die je op andere uitingen gebruikt en het kleurgebruik. Zo zijn je folders, stickers, roll-up banners en ander drukwerk één geheel wanneer je bijvoorbeeld op een beurs staat.

4: Vergeet je contactgegevens niet

De kans is redelijk groot dat je lezer alles leest en toch nog vragen heeft. Onthoud daarom om altijd je contactgegevens ergens op je folder te plaatsen. Heb je een website, e-mailadres en het hele socialmediapakket? Maak er gebruik van en zet het op je folder. Zo maak je het je toekomstige klant alleen maar makkelijker om contact met jou op te nemen.

5: Kies de vouwwijze en het formaat

Kies altijd eerst de vouwwijze en eindformaat van je folder. Hoe je je folder moet opmaken is daar afhankelijk van. Bij elke variatie van formaat en vouwwijze horen namelijk andere werktekeningen. Die werktekening download je op de productpagina onder het tabblad ‘Aanleveren’. Wij hebben alle hulp,-en vouwlijnen al voor je toegevoegd.

6: Kies een afwerking

Ben je klaar met je folder ontwerpen? Dan is het tijd om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Welk papiersoort past het beste bij jouw huisstijl? Kies je voor een afwerking zoals mat- of glanslaminaat? Denk ook goed na hoe dik het papier moet zijn. Moet je folder heel makkelijk op te vouwen zijn? Of moet het juist wat steviger aanvoelen?Je hebt nu alle informatie om een professionele folder te ontwerpen. Blijf altijd voor je doel gaan en vergeet dat doel niet!