• Bereikbaar tot 18:00 uur
  • Reactie binnen 1 uur
  • Zelfde dag nog geleverd
  • 088 - 1 222 448
  • snel contact met ons via whatsapp!06 22 06 21 40

Aanlevering

lever je drukbestanden aan online of via wetransfer

 

Bestanden

Onze voorkeur gaat uit naar een PDF. Daarnaast mag ook een PSD, AI of INDD pakket worden aangeleverd. DOC, PPT, XLS, TIFF en JPG bestanden mogen ook worden aangeleverd, maar dit raden wij niet aan.

Aanleveren

Het bestand is opgemaakt op het besteld formaat en heeft afloop. Afloop is een marge die nodig is om het snijden goed te laten verlopen. Deze afloop komt te vervallen als het product is gesneden. De afloop verschilt per product en kunt u vinden in de werktekeningen. Naast afloop heeft een bestand ook snijtekens nodig om het snijden goed te laten verlopen.

Full colour

Full colour zijn kleuren die zijn opgebouwd uit CMYK. Bestel je in full colour, zorg er dan voor dat er geen pantone kleuren of RGB kleuren in het bestand zitten. Zijn de kleuren van je bestand niet gelijk aan de bestelling, dan kan dit voor kleurafwijking zorgen. Drukwerkkleuren kunnen verschillen van de kleuren op het beeldscherm en printer.Herdrukken in full colour kunnen van kleur afwijken.

Grijswaarden

Grijswaarden zijn tinten zwart. Als je kiest voor grijswaarden, zorg er dan voor dat er geen kleuren in het bestand zitten. Drukwerkkleuren kunnen verschillen van de kleuren op het beeldscherm en de printer. Herdrukken in grijswaarden kunnen lichter of donkerder uitvallen.

PMS

PMS zijn kleuren die altijd hetzelfde zijn. Het kan zijn dat in de huisstijl gebruik wordt gemaakt van PMS (pantone kleuren). Zorg er bij het bestellen van PMS voor dat het aantal PMS-kleuren overeenkomt met het aantal kleuren in het bestand en dat er geen CMYK of RGB in het bestand zit.

Zwarte of grijze teksten

Zorg er bij zwarte of grijze teksten voor dat deze tekst alleen is opgebouwd uit zwart (en niet uit cyaan, magenta of geel).

Percentage van een kleur

Maak je gebruik van een percentage van een kleur zorg er dan voor dat dit minstens 10% is.

 


DPI

Een bestand dat gebruikt wordt voor drukwerk wordt het mooiste als deze wordt aangeleverd op 300dpi. Voor grootformaten is minimaal 150 dpi nodig. Heeft een bestand niet voldoende dpi dan bestaat de kans dat je pixels gaat zien in het drukwerk.

 

Lettertype

Zorg er bij tekst voor dat er lettercontouren zijn gemaakt.

 

Lijnen

Lijnen moeten minimaal 0,25 pt zijn, dit komt overeen met 0,09 mm.

 

Sign en textiel

Zorg ervoor dat er bij enveloppen niets op de plek van het venster wordt geplaatst. Voor het bedrukken van enveloppen is 1 cm. grijpwit nodig, je dient hiervoor op één van de zijden 1 cm. vrij te laten.

Brochures en magazines

Brochures en magazines dienen in losse pagina’s te worden aangeleverd in één bestand. Let erop dat het aantal pagina’s deelbaar moet zijn door vier.

Controle

Bestand worden gecontroleerd op formaat, afloop en snijtekens. Voor de overige aanleverspecificaties ben je zelf verantwoordelijk. Wordt een bestand onjuist aangeleverd, dan wordt het bestand door ons afgekeurd. De levertijd gaat in zodra het bestand drukklaar is.